Ankeborg

Full Version: Aktivismmöjlighet
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Om ni har bränt färdigt alla 1 maj plakat så har jag ett förslag på en insats mot rödrötan på våra Högskolor. HKR- Högskilan i kristianstad har någon form av tävling där man ska skriva några rader om en bok man rekommenderar som fått en att fundera på "alla människors lika värde". Jo, på sant.

Med en gemensam ansträngning kanske man kunde få in lite frihetslitteratur? Sen antar jag att man röstar upp förslagen. Se nedan.


"STÄLL EN BOK I BOKHYLLAN – TÄVLA OM 10 000 KRONOR

I litteraturen finns berättelser som hjälper oss att stå emot främlingsfientlighet, ställa oss över rasism och genomskåda rädslan bakom homofobi. Böcker som uppmuntrar oss att ta ställning. Med din hjälp vill Högskolan Kristianstad hylla dessa böcker och ställa dem här i bokhyllan för öppenhet så att många fler upptäcker dem.

Tänk efter, vilka böcker har hjälpt dig att bli öppen, fördomsfri och jämställd? Välj en eller flera favoriter och motivera valet genom att skriva något personligt om läsupplevelsen och vad den betytt för dig. Den motivering som blir mest omtyckt vinner ett stipendium på 10 000 kronor!"


http://hyllaoppenhet.se
Bara öppet för studenter tydligen.. Sen kommer de säkert rensa ut förslag som inte är tillräckligt "on topic".. :/