Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ofuss-undersökning + insamling
Author Message
niklaswik Offline
Moderator
*****

Posts: 516
Likes Given: 160
Likes Received: 280 in 185 posts
Joined: May 2014
Reputation: 3
#1
Ofuss-undersökning + insamling
Hej på er!

Tänkte inte på att köra det här på forumet utan gjorde det bara på Ankeborg på Facebook för några veckor sen. Klistrar in det första inlägget först, sen kommer fortsättningen från idag.


Quote:Insamlingsdags! Vi i Ofuss har nu köpt en fråga som kommer gå ut till en massa svenskar den 12 februari, för att ta reda på hur gemene man ställer sig till "fristäder".
Exakt så här är frågan utformad:


"Anta att alla individer som bor i en viss ort i Sverige säger sig vilja få självstyre ifrån kommunen och svenska staten. 
De vill kunna bestämma över sin egen politik förutom i utrikespolitiska frågor (diplomatiska förbindelser), så att de ingår en union med Sverige, likt Norge-Sverige gjorde under 1800-talet. De förbinder sig att följa grundläggande mänskliga rättigheter, undvika att utsätta närområdet för oacceptabla risker gällande t.ex. miljö eller brottslighet, och att alla ska vara fria att lämna området närhelst de önskar.

Anser du att det vore okej att tillåta att den här gruppen startar en sådan här fristad?"

Vi har valt att få 1000 svar från svenskar mellan 15-80 år.
Detta kostar oss 2300 kronor, vilket gör att vi skulle uppskatta om ni som har några kronor att undvara kan göra det! Jag tänker mig att det enklaste är om vi använder kommentarerna till det här inlägget till att summera ihop vad vi får in.

Skriv här i tråden hur mycket du tänker ge enligt följande mall: "Jag ger XX kr. Totalsumman är nu: YYY kr", där du bara adderar ditt eget till föregående summa.
Den som vill skänka bitcoins får mer än gärna göra det! Adress: 1JKkg3dBJBsz1THF5vXBERjSfmJqXij7gy (Ofuss officiella adress, se ofuss.se)
Ni andra kan ge via Swish, Paypal eller banköverföring eller vanliga hederliga cash i näven nästa gång vi ses. Betala till vem du vill av mig,Carl eller Niclas. Kontakta nån av oss så löser vi det praktiska.
Får vi bara in 10 kr så lägger vi resten själva, får vi in 2000 spänn slänger vi in de återstående hundringarna och är grymt tacksamma. Varje krona är välkommen.

Om bara halva gruppen är med så räcker en tia per skalle.
Tack på förhand!

Detta gav oss mer än 1100 kr vilket var mycket glädjande! Trots att som sagt det här forumet råkade lämnas utanför.

Men det leder oss in på dagens nyhet:

Quote:Tråkig överraskning idag.. Ni vet den där undersökningen vi skrev om och samlade in pengar till för nån vecka sen, fakturan kom idag och det vi trodde var 2300 kr inkl. moms var 2300 kr exkl. moms... Så det blev en extra smäll på 575 kr. Vi får glädja oss åt att det gör att vi har vägar och läskunniga vuxna. Wink 


Hur som helst, detta gör att jag, Calle och Niclas just nu måste ligga ute med drygt 560 kr var, vilket vi visserligen tycker är helt ok. Vi gjorde ju den här undersökningen på eget bevåg, villiga att ta hela kostnaden om så krävdes, men allt som lättar på bördan är förstås välkommet ändå.

Generösa personer swishar pengar till Calle på 076-7759428 eller skickar bitcoins till mig/Ofuss: 1JKkg3dBJBsz1THF5vXBERjSfmJqXij7gy

Icke-generösa eller helt enkelt för fattiga personer (eller såna som inte ser nyttan med det för all del) kan med relativt gott samvete avstå! Wink Likaså ni som redan skänkt pengar förstås, ni kan bara luta er tillbaks med en god känsla i hjärtat.

Hoppas ni har några slantar att avvara. Faktura bifogas som bevis, så ni inte tror vi bara försöker scamma er. Big Grin 


Förresten, du som bestämmer dig för att skänka en slant, skriv gärna ett svar på det här inlägget där du skriver nåt i stil med "Jag skänker X kr, totalsumman är nu Y+X kr" där Y är totalsumman innan din gåva. För den första är alltså summan bara X. Så att vi dels håller lite koll på hur mycket vi får in (målet den här omgången är 575 kr) och dels för att du som skänker ska kunna signalera till omvärlden hur generös du är. Smile


Attached Files Thumbnail(s)
   

“One has a moral responsibility to disobey unjust laws.” 
― Martin Luther King Jr.
(This post was last modified: 2015-02-13, 17:59 by niklaswik.)
2015-02-13, 17:55
Website Find Like Post Reply
[+] 1 user Likes niklaswik's post